Εγγραφή
Μυστικά διατροφής και ευεξίας

Η συστηματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή αποτελούν τις βάσεις για μια καλή ζωή. Ένας από τους θεμελιώδεις στόχους του B2Run Greece είναι να συμβάλλει στην προώθηση και υιοθέτηση ενός πιο ενεργού και ισορροπημένου τρόπου ζωής, όσον αφορά στις καθημερινές συνήθειες, εντός και εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος. Η υιοθέτηση υγιεινών πρακτικών και καλών διατροφικών συνηθειών σε συνδυασμό με τη γυμναστική, προσδοκούμε να αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας βελτιώνοντας σημαντικά τον τρόπο ζωής μας.

Γυμναστείτε ανάλογα με την ηλικία σας

20s

Επικεντρωθείτε στο να «χτίσετε» σωστά τους μύες του σώματός σας αλλά και την αερόβια ικανότητά σας. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα (minimum 150′ αερόβιας άσκησης την εβδομάδα) και να εντάξετε στο πρόγραμμά σας δραστηριότητες όπως είναι το τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο, το μποξ αλλά και κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης με όργανα ή ελεύθερα βάρη.

30s

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε πολλά στη γυμναστική που κάνετε σε σχέση με αυτή που κάνατε στα 20 σας, όμως θα πρέπει σίγουρα να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και 1-2 ώρες δυναμικής yoga (πχ. Vinyasa ή Jivamukti) ή pilates. Πρόκειται για δύο μορφές άσκησης, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε σωματικά και πνευματικά δουλεύοντας συγχρόνως την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα και την ισορροπία και αυξάνοντας την ευλυγισία σας, η οποία θα σας χρειαστεί μεγαλώνοντας. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό! Το τρέξιμο, το κολύμπι, το ποδήλατο αλλά και η ενδυνάμωση με βάρη θα πρέπει και αυτή τη δεκαετία να είναι οι πρωταγωνιστές της προπόνησής σας.

40s-50s

Στα 40 χάνετε περίπου 250γρ μυϊκής μάζας κάθε χρόνο ενώ στα 50 σχεδόν μισό κιλό μυών κάθε χρόνο! Με λίγα λόγια, τις δύο αυτές δεκαετίες θα πρέπει να δώσετε μεγάλη έμφαση στην ενδυνάμωσή σας με όργανα, βάρη, medicine balls και γενικώς να εντάξετε στο πρόγραμμά σας οποιαδήποτε μορφή άσκησης μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τους μύες σας. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι λόγω των ορμονικών αλλαγών πιθανότατα να αυξηθεί το ποσοστό λίπους στο σώμα σας και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς, το οποίο θεωρείται και το πιο βλαβερό για την υγεία σας. Για να το αποφύγετε, η λύση είναι το HIIT training (High Intensity Interval Training), το οποίο θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος και να δουλέψετε την αερόβια ικανότητά σας σε πολύ λίγο χρόνο. Πρόκειται για μια ιδιαιτέρως έντονη μορφή άσκησης, με υψηλές εντάσεις, η οποία ωστόσο δεν ξεπερνά συνολικά τα 30′-40′.

60s

Προσπαθήστε να πηγαίνετε πιο τακτικά στο γυμναστήριο συγκριτικά με μια δεκαετία πριν ακόμα κι αν γυμνάζεστε λιγότερο χρόνο κάθε φορά σε σχέση με το παρελθόν. Η ενδυνάμωση και η μέγιστη δυνατή διατήρηση της μυϊκής μάζας πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας. Δουλέψτε τα χέρια, τα πόδια αλλά και τον κορμό σας και εντάξτε στο πρόγραμμά σας ασκήσεις ισορροπίας και ευλυγισίας. Η yoga και το pilates είναι ιδανικά για να συμπληρώσουν το κυρίως πρόγραμμα της γυμναστικής σας και να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να διατείνετε του μύες σας και να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο του κορμού αλλά και των άκρων σας. Τέλος, συμπληρώστε το πρόγραμμα της γυμναστικής σας με έναν καθημερινό, μέτριας έντασης, περίπατο ή εναλλακτικά με ένα κολύμπι διάρκειας τουλάχιστον 40′-50′ για να δουλεύουν σωστά η καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα.

Χρήσιμες συμβουλές για να τρέξετε το πρώτο σας 5άρι σαν πρωταθλητές
Υγιεινά Pre-workout snacks
Post-workout διατροφή
Γυμναστείτε ανάλογα με την ηλικία σας